Tu in centru | Homepage
Afaceri la moda sau afaceri clasice

Afaceri la moda sau afaceri clasice

0 Comments 🕔19.Feb 2015

Parca te duce cu gandul la haine, nu?

Moda e peste tot si ne influenteaza intr-o masura mai mare sau mai mica, dupa cat ii permitem noi. Stim cu toate diferenta intre moda si stil: moda e trecatoare, stilul e al tau; la stil adaptezi moda. Si uite ca am spus ceva util: moda e trecatoare, ceea ce inseamna ca haina sau afacerea care acum este la mare cautare, are mari sanse ca in cateva luni sau ani sa paleasca iremediabil. Daca e vorba de blugii tai evazati, tragedia nu e foarte mare pentru ca nu ai dat mult pe ei, mai ai altii si, oricum, iti sta bine si in altceva.

Dar daca afacerea la moda, s-ar demoda? Ai pierde banii investiti si nu ti-ar sta bine si cu altceva pentru ca altceva nu mai ai in acel moment. De aceea, este indicat sa cercetezi bine piata afacerilor la moda pentru a intelege daca este potential de crestere acolo sau valul va trece foarte repede. Stiu, nu esti experta in previziuni si nu ai cum sa iti imaginezi ce se va intampla cu magazinele de articole sportive peste 4 ani, insa poti cauta rapoarte, articole, studii de piata in care sa gasesti raspunsul; din fericire azi, informatia este peste tot in jurul nostru.

La noi in tara, spiritul antreprenorial este tot mai pronuntat, prin urmare au aparut si foarte multe idei de afaceri menite sa ajute curajosii in gasirea drumului antreprenorial. Se vorbeste de crescatorii si ferme, arta hand made, consultanta sau afaceri online, in care sa ne regasim sau sa ne descoperim pasiunea latenta. Cate sunt afaceri de durata si cate sunt trecatoare, e greu de spus la o prima vedere. De aceea, revin la cercetare, la analiza pietei din Romania si a pietelor straine (pentru a vedea trendul sau pentru orientarea catre export) si excluderea conceptului “se cumpara orice”. Nu se cumpara orice pentru ca oamenii au devenit foarte atenti la banii lor, la timpul pe care il investesc folosind un produs sau serviciu si la calitatea pe care o primesc in schimbul pretului platit.

Majoritatea propunerilor antreprenoriale vizeaza afacerile de nisa, afaceri care se adreseaza unui grup definit de cumparatori, deservind o nevoie anume. Acest tip de afaceri permite orientarea eforturilor intr-o singura directie (ex. pe un singur produs) ce astfel se bucura de toate resursele financiare si de promovare de care antreprenorul dispune.

Clasicul nu moare niciodata – lectie pretioasa pentru femei! Principiul se poate aplica si in alegerea afacerii pe care o vei conduce in viitor. Numesc afaceri clasice businessurile cunoscute, cele incercate si verificate de zeci de ani (ex. firma de constructii, restaurant, cofetarie, librarie). Un avantaj al acestui tip de afacere este ca altcineva a facut lucrurile mai grele inaintea ta: a educat cumparatorul, a triat furnizorii, a facut studii de piata, a testat diverse modalitati de promovare, etc. din care tu vei putea sa te inspiri deci, mai putina munca pentru tine. Dezavantajul este ca, din moment ce mai sunt atatia ca si tine pe piata, concurenta e mai mare, publicul se imparte intre mai multi si este destul de greu sa te diferentiezi. In plus, piata poate fi deja saturata.

La final, alegerea trebuie sa tina cont de mediul economic, de resursele tale, dar si de  personalitatea ta si de capabilitatile tale. Nu initia o afacere daca nu esti 100% convinsa ca ti se potriveste si retine ca scopul unui business propriu nu este doar implinirea materiala, ci si cea personala.

Please follow and like us:

Similar Articles

Antreprenorii de succes – prin ce sunt ei diferiti

Antreprenorii de succes – prin ce sunt ei diferiti 0

Despre ei citim des multe descrieri, enumerari de calitati, liste cu ce fac dimineata, ce

Cine-i seful firmei tale?

Cine-i seful firmei tale? 0

Multe persoane isi deschid o firma proprie ca sa scape de sef : cel prezent, cei care

Cea mai buna idee de afaceri

Cea mai buna idee de afaceri 0

Am pierdut mult timp citind si gandind idei de afaceri cum nu s-au mai vazut,

Ganduri inutile de care te impiedici cand pornesti o afacere

Ganduri inutile de care te impiedici cand pornesti o afacere 0

Sa deschizi o afacere este, poate, unul din cele mai curajoase lucruri pe care le

Antreprenoriat la feminin. De ce cred ca poti fi o femeie de afaceri

Antreprenoriat la feminin. De ce cred ca poti fi o femeie de afaceri 0

Exista oameni care stiu de cand jucau sotron ca vor deveni antreprenori si oameni care

No Comments

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter