Tu in centru | Homepage
Ce te ajuta cand nu te mai ajuta nimeni

Ce te ajuta cand nu te mai ajuta nimeni

0 Comments 🕔10.Mar 2015

Sunt dese momentele in care nu reusesti sa iesi la suprafata. Te documentezi, faci multe incercari, pierzi ore in sir gandindu-te cum sa treci de acel pas care te tine pe loc si totusi nu reusesti. Frustrant. Dezamagitor si descurajant. Dar, ceea ce nu realizezi din cauza stresului este ca, abia cand ajungi in acest punct, iti testezi increderea in fortele tale si capacitatea de munca si de reinventare. Daca renunti, inseamna ca atat poti sau ca pana aici ai crezut in proiectul tau. Daca iti lasi un timp de (re)gandire, inseamna ca da, vrei sa lupti in continuare si sa ajungi sa vezi rezultatele muncii tale.

De regula, cand nu mai stim ce sa facem, indraznim sa cerem ajutor. Incurajez intrebatul de mai devreme, pana la intalnirea punctului critic, insa majoritatea vrem sa ne demonstram ca putem singuri – e admirabil daca reusim, dar mare pierdere de timp (poate si de bani) daca dureaza prea mult procesul. Asa ca intreaba, nu te judeca nimeni. Sunt destui oameni avizati care pot raspunde solicitarii tale si trebuie doar sa intrebi intre cunoscuti, sa dai un mail sau un telefon, sa cauti pe Google, sa intrebi intr-un grup de pe Facebook, sa ii scrii unei persoane care stii ca a mai trecut prin asta, sa intrebi pe un forum. De-asta exista relatiile, ca sa beneficiem de ele, intr-un fel sau altul.

Cand nu te mai ajuta nimeni… ei bine, atunci e momentul sa te intorci cu incredere la tine. Pana la urma, tie iti pasa cel mai mult de ce ti se intampla si tu esti cea mai interesata sa gasesti solutia. Crezi ca nu mai ai nicio resursa? Poate ca nu insa, in timp ce ai cerut ajutor celorlalti, ai facut niste lucruri interesante pe care nu le-ai constientizat:

  • ti-ai scris sau povestit problema de multe ori; cand faci asta, iti intelegi mai bine cazul si poti vedea lucrurile diferit. E ca atunci cand repetai lectia invatata la scoala.
  • ai apelat la diferite persoane asa ca ti-ai rememorat contactele si aptitudinile fiecaruia; odata cu asta, ai inteles ce lacune ai tu in comparatie cu ei si, constientizandu-le, stii ce poti sa imbunatatiesti la tine
  • intreband pe altii, te-ai distantat putin de problema – intr-un fel, le-ai pasat-o lor; distanta ofera mereu o alta perspectiva, mai putin intunecata. Cand revii asupra problemei, o poti aborda cu mai multa relaxare.
  • poate ca nimeni nu ti-a oferit solutia in mod clar, dar unii dintre cei intrebati ti-au oferit niste idei; conecteaza aceste idei intre ele si e posibil sa ajungi la rezolvare. Ce a zis A poate fi completat cu ce a zis B, iar tu te gandisesi sa faci ceva asemanator cu ce a zic C si, daca le pui pe toate cap-la-cap, iata solutia!

 

Da, de multe ori e bine sa faci un pas in spate, sa te relaxezi, sa te gandesti la altceva si sa uiti o perioada de ceea ce te framanta. Solutiile bune vin atunci cand nu ne gandim la ele, atunci cand creierul este relaxat si pregatit pentru noi conexiuni deci, lasa-l putin sa gandeasca!

Please follow and like us:

Similar Articles

Unde gasesti informatii cu adevatat utile despre educatia copiilor

Unde gasesti informatii cu adevatat utile despre educatia copiilor 0

Irina Dumitru este educatoare, mama a doi copii si blogger axat pe educatia copiilor. A

Oameni care cred in lectura: cum sa iti donezi ziua de nastere pentru biblioteca

Oameni care cred in lectura: cum sa iti donezi ziua de nastere pentru biblioteca 2

Generozitatea. Asa incepe o poveste dintr-o carte pentru copii pe care o tot recitesc si

Un centru de liniste pentru femeile victime ale abuzului – Touched Romania

Un centru de liniste pentru femeile victime ale abuzului – Touched Romania 0

Mai sunt in aceasta tara cativa oameni care vor sa faca bine. Nu se lasa.

Poti sa dezvolti o afacere daca lucrezi full-time?

Poti sa dezvolti o afacere daca lucrezi full-time? 1

Cred ca totul se intampla cu un scop. Cred ca, desi planurile initiale au fost

Get up and do it!

Get up and do it! 0

Imi plac discursurile motivationale care transmit mai mult decat energie si sloganuri populare. Multi speakeri

No Comments

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter