Tu in centru | Homepage
Cum gasesti IDEEA

Cum gasesti IDEEA

0 Comments 🕔04.Feb 2015

Ideile pentru afacerile proprii apar in feluri diferite: o parte din viitorii antreprenori sunt constienti ca au o abilitate pe care o pot exploata, insa nu stiu cum sa faca asta, altii stiu doar ca vor sa se desprinda de clasicul serviciu, fara a deslusi in ce domeniu pot sa se lanseze, dar sunt foarte determinati si nu renunta usor. Apoi mai sunt cei care au totul pregatit si pornesc imediat la drum, insa asa noroc, putini au. As vrea sa vorbim despre categoria din mijloc – cei ce nu stiu ce stiu sa faca. Daca apartii acestui grup, propun un joc:

Aseaza-te in mijlocul gandurilor tale si cauta-le pe cele frumoase. Uita de restul. Nu face liste, nu le ordona dupa un criteriu de moment. Lasa-le asa, imprastiate.

Care este primul gand care iti surade? De cele mai multe ori, el reprezinta nevoia ta din acel moment, ce poate fi trecatoare sau poate sa persiste zilnic si sa nu iti dea pace.

Gandeste-te ce anume te inspira, in general. Cand nu mai ai chef de nimic, ce te stimuleaza sa mergi mai departe, sa nu lasi ziua sa treaca inutil?

Gandeste-te la pasiunile tale si la eternul “Ce stiu sa fac?”,si sigur vei gasi undeva, printre norul de ganduri, o idee care sa faca totul mai clar.

Doar de o idee ai nevoie, nu mai cauta alta. Deschiderea unei afaceri pornind de la o idee din toate pe care le ai, este ca si mecanismul de vanzare: te adresezi unui grup, insa ai nevoie de un singur client pentru produsul tau – doar un singur om il poate cumpara, nu doi in acelasi timp. Asa ca, tie iti trebuie o singura idee buna, pe care sa o pui in practica.

Ce faci cu ideea ta?

Scoti cat mai mult din ea, bineinteles. O intorci pe toate partile, o plasezi in toate domeniile la care te pricepi, o combini cu un hobby, o imparti pe componente, o planifici pe un timp mai indelungat (invatatii recomanda 5 ani, dar eu nu m-as duce atat de departe), o cauti sa vezi daca s-a mai gandit si altcineva la ea si cum a implementat-o (vezi daca poti face ceva diferit), cercetezi cui i s-ar adresa, are o piata, ai scoate bani din ea, ai ajuta pe cineva folosind-o si, foarte important, te vezi facand asta mult timp de-acum incolo?

Abandonam zeci de idei bune doar pentru ca nu le gandim pana la capat, unde se afla partea lor frumoasa; in schimb, incepem cu viitoarele si potentialele probleme de care ne vom lovi (sau nu). Unul din lucrurile importante pe care le-am invatat este acela ca, de multe ori, e bine sa nu iei lucrurile prea in serios; altfel, ajungi sa vezi numai aspectele ingrijoratoare (Imi trebuie un sediu – cat costa chiria? Ce culori sa folosesc? Daca o sa primesc multe critici? De unde iau finantare? Oare ma descurc singura?) care conduc imediat la abandonarea ideii, pentru ca totul pare mult prea complicat. Vei ajunge sa renunti pentru ca iti faci prea multe griji legate de executie, cand tu esti in faza de creatie. In aceasta etapa ar trebui sa definesti foarte bine care e scopul afacerii tale, cui te adresezi, pe cine ajuti si cum vei face tu bani (printre altele).

Asta e cea mai frumoasa etapa din punctul meu de vedere pentru ca te lasa sa iti imaginezi, sa creezi, sa te joci si sa iti construiesti afacerea ta, originala. De aceea consider ca merita sa investesti destul de mult timp in ea, inainte de a trece la faza implementarii.

Please follow and like us:

Similar Articles

Antreprenorii de succes – prin ce sunt ei diferiti

Antreprenorii de succes – prin ce sunt ei diferiti 0

Despre ei citim des multe descrieri, enumerari de calitati, liste cu ce fac dimineata, ce

Cine-i seful firmei tale?

Cine-i seful firmei tale? 0

Multe persoane isi deschid o firma proprie ca sa scape de sef : cel prezent, cei care

Cea mai buna idee de afaceri

Cea mai buna idee de afaceri 0

Am pierdut mult timp citind si gandind idei de afaceri cum nu s-au mai vazut,

Ganduri inutile de care te impiedici cand pornesti o afacere

Ganduri inutile de care te impiedici cand pornesti o afacere 0

Sa deschizi o afacere este, poate, unul din cele mai curajoase lucruri pe care le

Antreprenoriat la feminin. De ce cred ca poti fi o femeie de afaceri

Antreprenoriat la feminin. De ce cred ca poti fi o femeie de afaceri 0

Exista oameni care stiu de cand jucau sotron ca vor deveni antreprenori si oameni care

No Comments

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter