Tu in centru | Homepage
Incearca

Incearca

0 Comments 🕔12.Feb 2015

Sa pornesti o afacere nu e usor, asa cum toti care au facut-o deja ne-au spus si ne tot repeta. Este nevoie de multa munca, in primul rand ca sa pui bazele, apoi sa functionezi, sa cresti si, in final, sa te mentii. Nu oricine e facut pentru asta? Probabil, dar eu cred ca ne datoram macar incercarea; cum altfel sa stim daca suntem sau nu in stare de mai mult? De cele mai multe ori, rezultatele incercarii noastre timide, ne surprind :)

Poate cel mai motivant sa pornesti pe drumul antreprenoriatului este daca nu ai un loc de munca; sunt multe exemple de oameni care au reusit tocmai pentru ca au fost in aceasta situatie: “ori fac ceva acum, ori raman fara bani”. Este putin mai dificil sa iti iei inima in dinti daca ai un job stabil pentru ca intervine teama de risc: “daca renunt la postul asta (asa cum e el) si singura nu reusesc nimic? Pierd totul.”

Dar cine a zis ca trebuie sa renunti din prima la jobul actual?

Sunt foarte multe businessuri pe care le poti incepe in paralel cu serviciul, pe care le poti dezvolta seara, cand ajungi acasa si in weekend. In felul asta, ziua esti 100% dedicata jobului, iar seara, cand probabil te uitai la televizor, citeai mailuri inutile sau postari Facebook din care nu ramai cu nimic, cladesti afacerea TA. Un avantaj major intr-un astfel de inceput este ca ai timp sa faci mai multe incercari. Este posibil ca prima sau primele tale idei sa nu fie bune. Se pare ca dupa zece idei fara succes, a unsprezecea este cea castigatoare. Deci, fii pregatita sa esuezi :) Incepand in felul acesta – concomitent cu jobul actual, ai timp sa testezi diferite idei, avand totusi confortul unui salariu asigurat.

Renunti la job dupa ce businessul tau este clar pe o panta ascendenta si observi ca, daca te-ai implica si mai mult, ai avea rezultate si mai bune. Atata timp cat este inca in crestere si orele investite dupa program sunt suficiente, nu renunta la jobul tau. Asigura-te ca ai cladit ceva viabil inainte sa iti dai demisia.

Daca tocmai ai ramas fara job, primul impuls este sa cauti altul. Vorbesti cu toti prietenii, cauti pe siteuri de profil, anunti pe Facebook
Dar, daca asta e momentul in care poti face altceva?
Daca ce s-a intamplat a fost tocmai oportunitatea care ti s-a dat pentru a face mai mult pentru tine? Ai foarte mult timp liber in aceasta perioada. Mai mult timp decat acum, nu vei avea niciodata asa ca investete-l cu cap. Gandeste-te la ce ai putea face pe cont propriu si incearca sa pui bazele unei afaceri personale, care sa iti aduca venituri constante si sigure, astfel incat sa nu mai treci niciodata printr-o astfel de perioada; sa nu mai depinzi niciodata de un angajator.

Dupa ce ti-ai stabilit acest scop, cauta idei de afaceri. E posibil ca dupa prima, a doua sau a treia idee nepotrivita sa ai impresia ca asta a fost tot – mai mult de atat nu mai poti sa scoti. Ia o pauza si fa altceva, elibereaza-ti mintea de acelasi gand. De cele mai multe ori, ideile bune vin cand nu te gandesti la ele, dar trebuie sa fii in permanenta receptiva, altfel poti ignora o idee trecatoare care ti-ai fi adus marea schimbare.

 Citeste mai departe 

Please follow and like us:

Similar Articles

Antreprenorii de succes – prin ce sunt ei diferiti

Antreprenorii de succes – prin ce sunt ei diferiti 0

Despre ei citim des multe descrieri, enumerari de calitati, liste cu ce fac dimineata, ce

Cine-i seful firmei tale?

Cine-i seful firmei tale? 0

Multe persoane isi deschid o firma proprie ca sa scape de sef : cel prezent, cei care

Cea mai buna idee de afaceri

Cea mai buna idee de afaceri 0

Am pierdut mult timp citind si gandind idei de afaceri cum nu s-au mai vazut,

Ganduri inutile de care te impiedici cand pornesti o afacere

Ganduri inutile de care te impiedici cand pornesti o afacere 0

Sa deschizi o afacere este, poate, unul din cele mai curajoase lucruri pe care le

Antreprenoriat la feminin. De ce cred ca poti fi o femeie de afaceri

Antreprenoriat la feminin. De ce cred ca poti fi o femeie de afaceri 0

Exista oameni care stiu de cand jucau sotron ca vor deveni antreprenori si oameni care

No Comments

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter