Tu in centru | Homepage
Invata sa fii selectiva

Invata sa fii selectiva

1 Comment 🕔12.Feb 2015

Timpul este la fel de mult pentru toti; nu exista norocosi cu 28 de ore pe zi si nici defavorizati cu 20. Ne bucuram cu totii de aceeasi “cantitate” dar, cumva, unora nu le ajunge, iar altora timpul le prisoseste. Ca de obicei, este bine sa alegi si sa urmezi calea de mijloc: sa faci in asa fel, incat sa iti ajunga timpul.

Cum sa faci ca la finalul zilei sa te uiti in urma multumita?
Este la fel de simplu de zis, pe cat este de facut: te organizezi.
Organizarea timpului pare dificila la prima vedere, daca esti o fire ce trebuie neaparat sa faca din toate acum, sa termine cateva si sa mai lase si pentru mai tarziu, dar simtul organizarii nu e mereu ceva cu care te nasti, ci o abilitate pe care o poti invata si dezvolta – te asigura cineva care a inceput sa se adune pe la 26 de ani. Hai sa vedem de ce e important sa fii selectiva.

E important sa fii selectiva ca sa nu te incurci in ite; sa nu iti propui 46 de taskuri pentru azi, stiind de la inceput ca nu le poti face pe toate. Pentru a le tria cat mai bine, iti recomand sa incepi cu sfarsitul: care este scopul tau? Ce vrei sa obtii la finalul zilei sau lunii? Ce anume iti permite sa atingi acest scop si ce iti distrage atentia? Uita-te atent la sarcinile tale si triaza-le; cu siguranta, unele sunt mai importante ca altele asa ca poti incepe sa tai de pe lista. Elimina tot ce te indeparteaza de scop si nu isi gaseste locul intre activitatile importante. Daca pe lista se afla organizarea biroului, intreba-te daca este absolut necesar sa mai asezi inca o data tavitele cu dosare sau ai trecut activitatea asta doar ca sa faci o pauza; pauzele nu sunt rele insa avem tendinta de a ni le impune cand nu sunt necesare (da, din lene, de cele mai multe ori).

Analizeaza cu cine iti petreci timpul, mai ales timpul virtual daca ai tendinta sa deschizi Facebook-ul si sa adormi cu cursorul pe Like. Mergi doar la intalnirile importante si iesi in oras cu oamenii care conteaza pentru tine; altfel, se poate vorbi si la telefon – ceea ce ma duce la urmatorul “derutator”: telefonul. Femeile manifesta o pasiune de nestavilit pentru vorbitul la felefon, chiar si atunci cand nu au nimic de vorbit. Chiar e necesar sa iti suni zilnic 3 prietene si sa povestiti cu orele?

Alege-ti mai repede hainele; serios, uneori barbatii au dreptate cand spun ca ne sta bine in orice am lua din dulap. Pana la urma, noi le-am cumparat pe toate, le-am probat inainte de a le plati si le-am mai purtat de cateva ori pana atunci. Deci da, iti sta bine asa; nu mai pierde timpul!

Multe persoane se plang ca au toate serile ocupate dar duminica nu pot sa spuna cum a trecut saptamana si daca le-a placut ceva din tot ce au facut. Asta se intampla pentru ca serile sunt pline cu nimicuri pe care le facem din obisnuita, sau pentru ca ni le impun altii sau pur si simplu pentru ca e varianta mai usoara. Gandeste-te la cate filme de uiti, la cate petreceri te duci, cate nopti pierzi in club, cate ore ai petrecut alegandu-ti un parfum si o geanta – fiecare dintr-un alt mall, cat timp ai verificat mailul, cat ai asteptat comanda doar pentru ca vrei sa mananci numai in restaurantul acela. Ce ai fi putut face cu tot timpul castigat? E simplu: te ocupai de scopul despre care vorbeam mai sus.

Si asa se duce ziua celor ca nu au invatat sa fie selectivi: pe nimic. Tu cum vrei sa treaca ziua ta?

Please follow and like us:

Similar Articles

Cum gestionam conflictele ce apar in familie sau la locul de munca

Cum gestionam conflictele ce apar in familie sau la locul de munca 0

Uneori ne temem de ele, alteori le iscam intentionat, dar de cele mai multe ori

Dilema: Te nasti antreprenor sau antreprenoriatul se invata?

Dilema: Te nasti antreprenor sau antreprenoriatul se invata? 0

Tu ce crezi? In principiu, orice se invata si trebuie sa credem asta, altfel nu putem

Ai idee cum sa-ti indeplinesti visele?

Ai idee cum sa-ti indeplinesti visele? 0

Stii senzatia aceea cand iti vine o idee asa, parca de nicaieri si simti ca

Ce este si cum alegi un drum profesional?

Ce este si cum alegi un drum profesional? 2

Un drum profesional este o sansa pe care ti-o acorzi ca sa iti gasesti misiunea,

Cine ia decizii in locul tau?

Cine ia decizii in locul tau? 0

Cum stii ca ceea ce faci, faci bine? Ai avut vreodata garantia ca daca urmezi o

1 Comments

  1. 🕔 21:03, 24.Feb 2015

    mihai

    Frumoasa descriere.

    reply comment

Scrie parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter