Tu in centru | Homepage
Majoritatea SRL-D-urilor sunt infiintate de femei antreprenoare

Majoritatea SRL-D-urilor sunt infiintate de femei antreprenoare

0 Comments 🕔20.May 2015

Majoritatea societatilor de tip SRL-D sunt infiintate de femei antreprenoare, insa ponderea acestora in totalul intreprinzatorilor din Romania este inca destul de redusa, cu toate ca este mai usor sa reusesti sa te impui in Romania ca femeie antreprenor decat in multe alte tari, potrivit datelor prezentate intr-o conferinta dedicata antreprenoriatului feminin.

Reprezentanta Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), Denisa Vlad, a afirmat ca 57% dintre societatile nou infiintate tip SRL-D au antreprenori femei, iar Laura Mihai, director CEC Bank, este de parere ca femeile trebuie sa se implice in antreprenoriat, cu atat mai mult cu cat actualul context economic este extrem de favorabil dezvoltarii afacerilor noi.

,,Ponderea antreprenorilor femei in totalul intreprinzatorilor din tara noastra este destul de redusa, de numai 37%. Femeile trebuie sa se implice in antreprenoriat, cu atat mai mult cu cat actualul context economic este extrem de favorabil dezvoltarii afacerilor noi. Bancile ofera, de asemenea, finantari la costuri bune pentru inceperea de afaceri’, a spus, cu acest prilej, Laura Mihai, director in cadrul CEC Bank.

La Conferinta Antreprenoriatul feminin ,,Femeia la putere – o lume mai buna’, Andreea Paul, lector in cadrul ASE si prim-vicepresedinte PNL, a precizat ca antreprenoriatul feminin reprezinta cea mai buna varianta pentru curatarea si eficientizarea economiei romanesti si le-a indrumat pe femeile antreprenor prezente la conferinta sa accepte functii de ministru sau de conducere in cadrul companiilor de stat romanesti.

Pe de alta parte, reprezentantul Casei de Avocatura Gruia Dufaut considera ca in Romania este mai usor sa reusesti sa te impui ca femeie antreprenoare decat in multe alte tari. ,,A fi antreprenoare de succes inseamna a reusi. In Romania, este mai usor sa reusesti sa te impui ca femeie antreprenoare decat in multe alte tari. Mai usor si decat in Franta. Ca avocat de business, am inteles ca potentialul de dezvoltare se afla in tara noastra, nu in alte state. Femeile sunt mai motivate si de aceea, in echipa mea suntem numai femei. Nu am intampinat probleme de tipul discriminarilor de gen. De altfel, in Romania exista, de dinainte de 1990, o cultura a femeii la conducere fapt care se resimte inca’, a spus Dana Gruia Dufaut, managing partner in cadrul Casei de Avocatura Gruia Dufaut.

Ambasada SUA la Bucuresti a lansat, anul acesta, programul “Antreprenorul lunii”, care evidentiaza intreprinzatori ce valorifica ocazii unice intr-o multitudine de domenii, in diverse regiuni din Romania. ,,Guvernul SUA, prin Ambasada de la Bucuresti, se implica in sustinerea antreprenoriatului, considerandu-l esential pentru crearea de locuri de munca’, a spus Diana Bates, consilier economic in cadrul Ambasadei.

Nu in ultimul rand, ambasadorul Africii de Sud in Romania, Thenjiwe Ethel Mtintso, a indemnat femeile antreprenor sa isi foloseasca puterea pentru a schimba sistemul din interior, iar daca ele doresc ca societatea sa se transforme cu adevarat, atunci nu trebuie sa confunde egalitatea de gen cu patriarhatul.

Sursa: capital.ro

 

Please follow and like us:

Similar Articles

Cum gestionam conflictele ce apar in familie sau la locul de munca

Cum gestionam conflictele ce apar in familie sau la locul de munca 0

Uneori ne temem de ele, alteori le iscam intentionat, dar de cele mai multe ori

Dilema: Te nasti antreprenor sau antreprenoriatul se invata?

Dilema: Te nasti antreprenor sau antreprenoriatul se invata? 0

Tu ce crezi? In principiu, orice se invata si trebuie sa credem asta, altfel nu putem

Ai idee cum sa-ti indeplinesti visele?

Ai idee cum sa-ti indeplinesti visele? 0

Stii senzatia aceea cand iti vine o idee asa, parca de nicaieri si simti ca

Ce este si cum alegi un drum profesional?

Ce este si cum alegi un drum profesional? 2

Un drum profesional este o sansa pe care ti-o acorzi ca sa iti gasesti misiunea,

Cine ia decizii in locul tau?

Cine ia decizii in locul tau? 0

Cum stii ca ceea ce faci, faci bine? Ai avut vreodata garantia ca daca urmezi o

No Comments

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter