Tu in centru | Homepage
Mamica in curand, antreprenoare deja

Mamica in curand, antreprenoare deja

0 Comments 🕔23.Mar 2015

Mama antreprenoare: De ce pare greu sa conduci o afacere proprie cand urmeaza sa fii mamica

Mamele care trec deja prin aceasta provocare spun ca da, e greu sa conduci o afacere cand ai copii, insa nu imposibil. E greu, dar orice lucru care merita facut nu este usor, altfel l-ar face toata lumea.

Pentru a te descurca bine in noul rol de mama antreprenoare, secretul consta in adoptarea unei stari de spirit invaluita in optimism: sunt o femeie antreprenoare, iar in curand voi fi mama antreprenoare – sarcini in plus, dar infinit mai multa implinire personala si profesionala, nicio secunda din viata mea irosita. Abia de acum voi trai, cum spune toata lumea, “la maxim” si imi voi lasa definitv amprenta in lumea in care traiesc.

Va fi frumos si va merita tot efortul, daca vei vrea sa vezi astfel lucrurile.

Cum se va schimba modul in care iti conduci afacerea dupa venirea bebelusului?

In bine :). Cel putin, asa trebuie sa iti spui tot timpul; stii ca totul sta in atitudine!

Ca si mama antreprenoare vei avea destule perioade in care munca va fi intrerupta, in functie de programul/ stadiul de dezvoltare al copilului. In cazul unui nou-nascut, cele mai grele luni pentru mamicile antreprenoare par sa fie primele 3, dupa care lucrurile incep sa se aseze. Trebuie sa fii constienta de la inceput de incetinirea ritmului si sa nu te descurajezi cand vei vedea ca nu mai ai timpul cu care erai obisnuita, iar organizarea de pana atunci se dovedeste ineficienta si trebuie regandita.

Cum sa te organizezi din timp ca sa poti conduce eficient afacerea avand un copil

1. In primul rand, fii optimista si priveste cu entuziasm aglomeratia ce te asteapta! Desi in unele zile vei avea energie doar cat sa stai cu copilul si sa faci strictul necesar prin casa, iti vor ramane celelalte in care vei fi in forma si vei putea lucra cu spor, recuperand macar o parte din sarcini. Chiar daca acum nu iti dai seama de cum te vei descurca, pe masura ce te vei obinsui cu bebelusul, vei gasi si calea de mijloc intre el si afacerea ta.

2. Incepe organizarea din perioada sarcinii; atunci timpul este mai generos. Cu cateva luni inainte de nastere, intocmeste planuri, liste, un program in care sa inregistrezi urmatoarele sarcini si rezolva din ele inainte sa ajunga in pragul critic: cumpara materiale, stabileste termene de livrare mai indelungate, scrie in avans articole, completeaza-ti rapoartele despre concurenta (cand timpul va fi limitat, cercetarea va fi printre ultimele lucruri de care vei vrea sa te ocupi).

Anunta clientii si partenerii de afaceri ca urmeaza sa ai un bebelus si ca vei avea o perioada mai aglomerata. Motivul pauzei tale va fi apreciat si laudat; nu trebuie sa te temi ca iti vei pierde din clienti. Din contra, cei mai loiali iti vor fi alaturi mai mult ca inainte. Daca afacerea o permite, incurajeaza-i sa plaseze comenzi de pe acum pentru a-ti reduce volumul de munca din lunile urmatoare – din nou, o parte din ei o vor face.

Prioritizeaza, ai grija sa nu lasi nimic la intamplare si, mai ales, sa nu uiti ceva important.

3. Si, foarte important, nu te gandi ca vei fi lipsita de energie si ca nu vei face fata celor doua provocari concomitent. Cele mai multe dintre femeile cu afaceri proprii se simt mai energice, mai creative si mai inspirate dupa venirea copilului, perfect explicabil de altfel: un bebelus aduce multa bucurie, ceea ce se transforma pentru mami in entuziasm si creativitate; inca un membru in familie inseamna o motivatie in plus pentru cresterea afacerii si atingerea unui trai mai bun; copilul insusi este o sursa de energie si inspiratie.

4. Nu iti pierde identitatea. Faptul ca au aparut schimbari in viata ta si ca acum esti mama antreprenoare nu inseamna ca trebuie sa uiti de tine. Din contra, o femeie se simte implinita atunci cand ambele parti – profesionala si personala – sunt realizate, deci lupta in continuare pentru mentinerea afacerii, ai grija de tine si nu ceda sub preiunea efortului dublu. In plus, un copil are nevoie de modele pentru a se dezvolta armonios, iar tu poti fi primul si cel mai bun model al sau!

 

Evident, va fi greu pe alocuri, este clar ca urmeaza noi provocari, dar vor fi cele mai benefice pe care le puteai intampina si trebuie sa ai incredere ca te vei descurca minunat! 

Daca mama e fericita, atunci copilul e fericit si intreaga familie e fericita. Asa ca, trebuie sa faci in continuare ce iti place si sa nu cedezi convingerii ca mamele nu au timp pentru altceva in afara de copil. Noul tau bebe are nevoie de o mamica activa, va fi un sustinator aprig al afacerii si un copil mandru de mama sa!

Please follow and like us:

Similar Articles

3 moduri prin care sa elimini rutina cand lucrezi de acasa

3 moduri prin care sa elimini rutina cand lucrezi de acasa 2

Sa ai propriul program, propria afacere si sa iei deciziile pe care tu le consideri

Joburi pentru cei care iubesc copiii

Joburi pentru cei care iubesc copiii 0

Ca sa poti lucra cu copiii ai nevoie de: energie, rabdare, perseverenta, creativitate, imaginatie, spirit

Cine a scurtat ziua?  Ghid de organizarea timpului pentru mamicile antreprenoare

Cine a scurtat ziua? Ghid de organizarea timpului pentru mamicile antreprenoare 0

Se zice ca ar trebui sa iti imparti ziua in trei sectiuni a cate opt

Ce faci in martie, cand afara ninge

Ce faci in martie, cand afara ninge 0

Pai ce sa faci? Te distrezi! In primul rand, te joci cu copilul, ca si cum

Cum sa lucrezi eficient de acasa

Cum sa lucrezi eficient de acasa 0

Ai luat o noua decizie: de azi esti mama cu afacere proprie, care lucreaza de

No Comments

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la www.tuincentru.ro