Tu in centru | Homepage
Stai acasa cu copilul? Ai timp pentru tine

Stai acasa cu copilul? Ai timp pentru tine

0 Comments 🕔30.Jan 2015

Stiu, suna hilar pentru ca esti mama si toata lumea ti-a spus nu trebuie sa ai timp pentru tine, ci doar pentru copil (sau copii). Dar daca ai incerca sa te strecori si pe tine in programul lor? Eu vad statul acasa pentru ingrijirea copilului ca pe orice alt job pentru care te duci la birou dimineata si vii seara. Pentru mine, a sta acasa in aceasta perioada inseamna ca, atunci cand copilul nu are nevoie de mine, trebuie sa profit de acel timp si sa lucrez ceva din domeniul meu, astfel incat sa nu raman in urma.

In primele luni, somnul copilului reprezenta pentru mine timp pentru aranjat casa bec – doar sunt femeie si asta fac femeile cand stau acasa, nu? Da, dar o casa de revista nu mi-a adus deloc satisfactii intelectuale, asa ca am regandit prioritatile: de la 7 la 18.00 – 19.00 sunt “la serviciu”, iar de la 18.00 – 19.00 (cand parintele de schimb vine acasa) si dupa ce adoarme copilul am timp pentru mine pe care il investesc inclusiv in treburi casnice, exact ca orice femeie care se duce zilnic la serviciu.

“La serviciu” s-a impartit si el in doua: a. ingrijit copil/ jucat/ plimbat si b. somn copil – lectura, descoperit pasiuni, intretinut cariera. Si, uite asa, reusesti sa ai timpul tau, pentru tine! Totul este ca, odata ce l-ai constientizat, sa il folosesti la maxim. Poti sa il imparti intre lectura, televizor, baie cu spuma si cafea pe balcon dar mereu sa iti ai in vedere scopul: afacerea TA. Fa in fiecare zi ceva care sa te aduca mai aproape de ea si sa iti dea incredere in tine. Probabil ca nu vei reusi din prima zi sa iti faci programul optim in orele de somn ale copilului dar, in timp, incercand mai multe activitati, vei invata sa le triezi. Si vei reusi sa le faci mai repede pe cele care in mod normal dureaza mult: citirea mailurilor importante, a revistelor la care te-ai abonat, postarea unui comentariu sau crearea unui obiect handmade.

Mentinerea si, mai ales, cresterea unei afaceri depinde foarte mult de cat de organizata esti si de cat de bine stii sa planifici. De ce sa nu incepi perfectionarea de pe acum? Ai atata timp pentru tine…

Please follow and like us:

Similar Articles

3 moduri prin care sa elimini rutina cand lucrezi de acasa

3 moduri prin care sa elimini rutina cand lucrezi de acasa 1

Sa ai propriul program, propria afacere si sa iei deciziile pe care tu le consideri

Joburi pentru cei care iubesc copiii

Joburi pentru cei care iubesc copiii 0

Ca sa poti lucra cu copiii ai nevoie de: energie, rabdare, perseverenta, creativitate, imaginatie, spirit

Mamica in curand, antreprenoare deja

Mamica in curand, antreprenoare deja 0

Mama antreprenoare: De ce pare greu sa conduci o afacere proprie cand urmeaza sa fii

Cine a scurtat ziua?  Ghid de organizarea timpului pentru mamicile antreprenoare

Cine a scurtat ziua? Ghid de organizarea timpului pentru mamicile antreprenoare 0

Se zice ca ar trebui sa iti imparti ziua in trei sectiuni a cate opt

Ce faci in martie, cand afara ninge

Ce faci in martie, cand afara ninge 0

Pai ce sa faci? Te distrezi! In primul rand, te joci cu copilul, ca si cum

No Comments

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la www.tuincentru.ro