Tu in centru | Homepage
Tu ce faci cand stai la semafor?

Tu ce faci cand stai la semafor?

0 Comments 🕔19.Feb 2015

Am avut in facultate un profesor extraordinar: Mihai Rosca il cheama, specializat in Cercetari de Marketing. Ne povestea la un seminar despre cat de pasionat trebuie sa fii ca sa faci performanta in domeniul in care profesezi si de cata munca e nevoie ca sa iti perfectionezi tehnica de lucru. Printre multe sfaturi, unul a fost: fiti mereu atenti in jurul vostru si identificati oportunitatile de marketing. “Eu si cand stau la semafor fac marketing.” Pana sa explice, ma gandeam naiv ca repeta ceva teorie, sau o prezentare facuta pentru un client, sau cursul pe care urma sa il tina. Apoi a continuat: “Ma uit la masinile care trec in acele secunde, cat stau eu acolo: cam cate sunt, ce culori, sunt mari sau mici, sunt vechi sau noi, din ce tari, cine le conduce, cam ce varste au soferii”. Wow, eu nu ma gandisem pana atunci la asta; nu realizasem ca pot sa valorific atat de util acel timp. Eu ma uitam in principal la oameni, dar fara sa ii analizez profund.

Ce am invatat eu din asta?

Nu iti trebuie neaparat acces la carti de specialitate si cursuri tinute de experti; trebuie doar sa deschizi ochii! Perimetrul in care stai chiar si acum este plin de surse de inspiratie, dar e nevoie sa le observi. Mai mult decat a sta in fata ta, ele nu mai au ce sa faca.

Ce vezi cand te uiti la covorul tau?

Este: obiect decorativ, articol util in casa, pata de coloare sau, din contra, element de calm intr-un decor viu colorat, zona de rasfat pentru talpile tale goale, subiect de conversatie cu prietenii (daca are o poveste interesanta) – toate astea intr-un covor.

Ce idei de afaceri pornesc din insiruirea de mai sus? Designer de interior, expert in organizarea eficienta a casei, importator de covoare de un anumit fel, servicii de curatat covoarele, covoare handmade din cine-stie-ce materiale inedite, confectionare de seturi de covoare si draperii/ perdele asortate si multe altele.

Ce iti inspira dosarul de pe birou?

Organizare, proiecte incepute sau amanate, hartie de o anumita calitate, foi scrise in culori diferite, cu pixuri diferite, forma dreptunghiulara, asezat in stanga sau in dreapta ta, ai scris ceva pe coperta. Ce idei de afaceri iti vin? Expert in organizarea timpului si a activitatilor, importator/ producator de produse de papetarie speciale: hartie parfumata, colorata, dosare in forma originala pentru a scapa de traditionalele dreptunghiuri, dosare cu un sistem eficient de organiazre a documentelor, suport inteligent pentru dosare, in locul tavitelor de plastic inestetice.

Iata trei surse de inspiratie de la care poti porni in cautarea ideii tale de afaceri. Nu uita ca toate oportunitatile sunt deja in jurul tau si asteapta sa le observi; unele sunt deja acolo, iar altele urmeaza sa apara – asa ca fii atenta!

Tu ce faci cand stai la semafor?

Please follow and like us:

Similar Articles

Unde gasesti informatii cu adevatat utile despre educatia copiilor

Unde gasesti informatii cu adevatat utile despre educatia copiilor 0

Irina Dumitru este educatoare, mama a doi copii si blogger axat pe educatia copiilor. A

Oameni care cred in lectura: cum sa iti donezi ziua de nastere pentru biblioteca

Oameni care cred in lectura: cum sa iti donezi ziua de nastere pentru biblioteca 2

Generozitatea. Asa incepe o poveste dintr-o carte pentru copii pe care o tot recitesc si

Un centru de liniste pentru femeile victime ale abuzului – Touched Romania

Un centru de liniste pentru femeile victime ale abuzului – Touched Romania 0

Mai sunt in aceasta tara cativa oameni care vor sa faca bine. Nu se lasa.

Poti sa dezvolti o afacere daca lucrezi full-time?

Poti sa dezvolti o afacere daca lucrezi full-time? 1

Cred ca totul se intampla cu un scop. Cred ca, desi planurile initiale au fost

Get up and do it!

Get up and do it! 0

Imi plac discursurile motivationale care transmit mai mult decat energie si sloganuri populare. Multi speakeri

No Comments

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter