Tu in centru | Homepage
Cand m-am hotarat sa devin antreprenoare

Cand m-am hotarat sa devin antreprenoare

0 Comments 🕔23.Apr 2015

Sa fie vreo 4 ani de atunci. Era o zi de concediu, splendida zi! M-am trezit la o ora normala, am avut timp de micul dejun, am vazut chiar si cateva stiri. Era liniste si relaxant. Apoi m-am dus la cumparaturi, pe la ora 10 si, imediat ce am iesit pe strada, am observat cat de frumos era afara! Era soare, nici cald, nici frig, putin vant, putin trafic. And then it hit me! “E mijlocul zilei si eu pot sa ma duc la cumparaturi, pot sa vad soarele asta si sa ma plimb pe strada! Wow! In restul zilelor, la ora 10 ma plimb cel mult dintr-un birou in altul sau merg pana pe hol, la xerox.” Atunci mi-am dat seama ca nu voiam sa imi petrec restul vietii inchisa intr-un birou. Nu voiam sa pierd natura, mica mea fericire cand ma plimbam prin soare, nu voiam sa uit de ceea ce imi aducea linistea si starea de bine.

Atunci am realizat ca nu ma simteam confortabil intr-o firma a altora, intr-un birou impus si cu un… job. Voiam mai mult si stiam ca doar alegand sa lucrez pe cont propriu, ca si antreprenoare sau freelancer, pot sa fiu multumita profesional, iar asta avea sa se resimta si in latura mea personala.

Am avut un sentiment de bucurie fata de noua mea descoperire combinat cu unul de revolta fata de situatia generala in care ma aflam. Cum puteam sa scap mai repede de job? Cum puteam sa incep mai repede ceva al meu? “Cum sa scot acum o idee de afaceri?”

A fost ca un tunet pe care l-am primit si l-am retrait la infinit pana ce am gasit proiectul antreprenorial care m-a multumit. Am cautat mult, foarte mult idei de afaceri care sa mi se potriveasca. Aveam uneori impresia ca nu stiam sa fac nimic, alteori ma regaseam in zeci de domenii, dar simteam ca nu stiu suficient din niciunul, iar de cateva ori am inceput serios cercetarea pentru a pune ceva in practica, insa nu am avut curajul sa implementez nicio idee. Si ce? Am avut rabdare, mi-am dat seama (sau mi-am impus sa cred, spre binele psihicului) ca nu era momentul si ca, atunci cand voi acumula suficiente cunostinte despre antreprenoriat si despre mine insami, voi gasi acea idee de business. Si am avut dreptate; lucrurile nu s-au rezolvat cand am vrut eu, cand eram disperata, ci cand au trebuit sa se intample, cand am avut timp de ele si resurse pentru a le dezvolta.

Atat mi-a trebuit: un drum la cumparaturi intr-o zi de concediu. Nimic planificat, nimic interesant sau diferit. Doar ca am inteles mesajul, am vazut dincolo de actiunea in sine si am avut inspiratia sa dezvolt ideea venita pe moment.

In acea zi am inteles doua lucruri:

1. aveam sa devin antreprenoare

2. urma sa fiu atenta la tot ce se intampla in jurul meu si sa vad dincolo de ceea ce era evident. M-a ajutat si o zisa a lui Sherlok Holmes: “You see, but you do not observe.”

Fii Tu in centrul vietii tale si gandeste-te in primul rand la tine! Daca nu iti place jobul pe care il ai, dar nici nu te vezi lucrand il alta firma, daca nu te regasesti in postura de angajat sau subaltern, schimba-ti viata acum! E unica viata pe care o vei avea vreodata si e pacat sa nu o traiesti asa cum vrei! Gandeste-te la antreprenoriat; decide tu pentru tine si preia controlul asupra vietii tale profesionale; satisfactiile sunt greu de descris si imposibil de masurat.

Poti sa te inspiri din Povestile de succes ale altor femei sau sa cauti Surse de inspiratie pentru viitoarea ta afacere. Incepe acum!

Please follow and like us:

Similar Articles

Cum gestionam conflictele ce apar in familie sau la locul de munca

Cum gestionam conflictele ce apar in familie sau la locul de munca 0

Uneori ne temem de ele, alteori le iscam intentionat, dar de cele mai multe ori

Dilema: Te nasti antreprenor sau antreprenoriatul se invata?

Dilema: Te nasti antreprenor sau antreprenoriatul se invata? 0

Tu ce crezi? In principiu, orice se invata si trebuie sa credem asta, altfel nu putem

Ai idee cum sa-ti indeplinesti visele?

Ai idee cum sa-ti indeplinesti visele? 0

Stii senzatia aceea cand iti vine o idee asa, parca de nicaieri si simti ca

Ce este si cum alegi un drum profesional?

Ce este si cum alegi un drum profesional? 2

Un drum profesional este o sansa pe care ti-o acorzi ca sa iti gasesti misiunea,

Cine ia decizii in locul tau?

Cine ia decizii in locul tau? 0

Cum stii ca ceea ce faci, faci bine? Ai avut vreodata garantia ca daca urmezi o

No Comments

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter