Privim cu admiratie femeile antreprenoare

Cum poti descrie pe scurt femeile antreprenoare?

Ambitioase si mereu atente la tot ce tine de afacerile lor. Femeile care au reusit sa isi construiasca un business profitabil muncesc mult pentru a obtine rezultatele pe care si le doresc, isi stabilesc scopuri inalte; sunt foarte implicate in business si nu renunta niciodata, dar niciodata atunci cand intampina greutati. In plus, sunt mereu atente la ele insele, la felul in care se comporta, cum vorbesc – cum se prezinta.

Femeile antreprenoare au inteles ca independenta financiara trebuie sa fie un obiectiv si pentru femei, nu doar pentru barbati. Si, pentru ca nu pot astepta ca banii sa vina din cer, tot mai multe “fotolii manageriale” sunt ocupate de femei – expresie la moda, vad, iar ideea deschiderii unei afaceri incepe sa fie tot mai prezenta in discutiile dintre doamne.

Antreprenoriatul nu este numai pentru barbati, nu a fost inventat pentru ei si nici nu trebuie practicat ca un barbat. O femeie este la fel de capabila sa conduca o afacere de succes si sa ramana feminina in continuare, sa aiba grija de ea si de familie, sa fie mama si sa nu o ia razna in timp ce face toate astea.
Doar ca nu i-a spus nimeni ca poate.

Din contra, toata lumea i-a spus ca “nu are rost sa te agiti! Nu mai bine stai tu linistita la “servici” si vezi de casa?”
Pai nu! Nu, pentru ca poti mai mult nu (doar) pentru societate, ci si pentru tine!

Sentimentul pe care ti-l da conducerea unei afaceri proprii este unic, incomparabil cu orice realizare la locul de munca, iar recompensele nici nu se apropie de vreo vorba buna a sefului sau vreun mini-bonus dupa ce ai muncit 6 weekenduri la rand. Nu iti sugerez sa iti dai demisia si sa deschizi maine o afacere; in niciun caz. Deschiderea unei afaceri trebuie bazata pe o idee viabila, testata si sustinuta cu resurse pentru un timp indelungat. Ceea ce vreau sa iti transmit este ca, daca locul de munca pe care il ai acum nu ti se potriveste si nici nu te vezi lucrand altceva in aceeasi companie sau il alta; sau daca vrei pur si simplu o provocare profesionala, ai putea sa te gandesti la o afacere proprie. 

Cu siguranta esti om cu idei bune si nevalorificate, cu siguranta te-ai mai gandit la antreprenoriat cu alta ocazie dar ai renuntat repede pentru ca ai crezut ca nu e de tine. Acum este momentul sa faci o insiruire cu aceste idei si sa vezi ce poti sa scoti din ele. Cauta-le pe internet, vorbeste cu cei din jur, asculta stirile (si pe cele internationale), vorbeste cu tinerii, adultii, batranii. Toti te vor inspira si ajuta sa iti gasesti implinirea profesionala. 

Cauta probleme in societate sau in perimetrul in care te afli si vezi cum poti sa le raspunzi, cum poti sa ajuti oamenii. Cred in etica in afaceri si, prin urmare, incurajez afacerile care fac bine si afacerile care au un rost.

Stiu, sunt foarte multe piedici si prejudecati in drumul tau catre antreprenoriat si, probabil, ai inceput sa le crezi. Nu te las sa faci asta! Serios, nu te mai lasa descrisa de societatea “care stie mai bine decat tine ce poti tu sa faci”!
Ai o gramada de pasiuni,
capacitati nelimitate de planificare a timpului, de organizare a oamenilor si activitatilor,
esti creativa si pui suflet in ceea ce faci.
Iei decizii pentru intreaga familie, pentru tine,
inveti mereu ceva nou,
esti sociabila…
Stii ce sunt astea? Sunt o parte din calitatile antreprenorilor de succes. Da, le ai si tu! De ce le-ai folosi doar in viata personala si nu si in cea profesionala? Gandeste-te…

Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.