Tu in centru | Homepage
Privim cu admiratie femeile antreprenoare

Privim cu admiratie femeile antreprenoare

0 Comments 🕔21.Apr 2015

Cum poti descrie pe scurt femeile antreprenoare?
Ambitioase si mereu atente la tot ce tine de afacerile lor. Femeile care au reusit sa isi construiasca un business profitabil muncesc mult pentru a obtine rezultatele pe care si le doresc, isi stabilesc scopuri inalte, sunt foarte implicate in business si nu renunta niciodata, dar niciodata atunci cand intampina greutati. In plus, sunt mereu atente la ele insele, la felul in care se comporta, cum vorbesc – cum se prezinta.

Ele au inteles ca independenta financiara trebuie sa fie un obiectiv si pentru femei, nu doar pentru barbati. Si, pentru ca nu pot astepta ca banii sa vina din cer, tot mai multe “fotolii manageriale” sunt ocupate de femei – expresie la moda, vad, iar ideea deschiderii unei afaceri incepe sa fie tot mai prezenta in discutiile dintre doamne.

Antreprenoriatul nu este numai pentru barbati, nu a fost inventat pentru ei si nici nu trebuie practicat ca un barbat. O femeie este la fel de capabila sa conduca o afacere de succes si sa ramana feminina in continuare, sa aiba grija de ea si de familie, sa fie mama si sa nu o ia razna in timp ce face toate astea.
Doar ca nu i-a spus nimeni ca poate.

Din contra, toata lumea i-a spus ca “nu are rost sa te agiti! Nu mai bine stai tu linistita la “servici” si vezi de casa?”
Pai nu! Nu, pentru ca poti mai mult nu (doar) pentru societate, ci si pentru tine!

Sentimentul pe care ti-l da conducerea unei afaceri proprii este unic, incomparabil cu orice realizare la locul de munca, iar recompensele nici nu se apropie de vreo vorba buna a sefului sau vreun mini-bonus dupa ce ai muncit 6 weekenduri la rand. Nu iti sugerez sa iti dai demisia si sa deschizi maine o afacere; in niciun caz. Deschiderea unei afaceri trebuie sa bazata pe o idee viabila, testata si sustinuta cu resurse pentru un termen indelungat. Ceea ce vreau sa iti transmit este ca, daca locul de munca pe care il ai acum nu ti se potriveste si nici nu te vezi lucrand altceva in aceeasi companie sau il alta, sau daca vrei pur si simplu o provocare profesionala, ai putea sa te gandesti la o afacere proprie. 

Cu siguranta esti om cu idei bune si nevalorificate, cu siguranta te-ai mai gandit la antreprenoriat cu alta ocazie dar ai renuntat repede pentru ca ai crezut ca nu e de tine. Acum este momentul sa faci o insiruire cu aceste idei si sa vezi ce poti sa scoti din ele. Cauta-le pe internet, vorbeste cu cei din jur, asculta stirile (si pe cele internationale), vorbeste cu tinerii, adultii, batranii. Toti te vor inspira si ajuta sa iti gasesti implinirea profesionala. 

Cauta probleme in societate sau in perimetrul in care te afli si vezi cum poti sa le raspunzi, cum poti sa ajuti oamenii. Cred in etica in afaceri si, prin urmare, incurajez afacerile care fac bine si afacerile care au un rost.

Stiu, sunt foarte multe piedici si prejudecati in drumul tau catre antreprenoriat si, probabil, ai inceput sa le crezi. Nu te las sa faci asta! Serios, nu te mai lasa descrisa de societatea “care stie mai bine decat tine ce poti tu sa faci”! Ai o gramada de pasinui, capacitati nelimitate de planificare a timpului, de organizare a oamenilor si activitatilor, esti creativa si pui suflet in ceea ce faci. Iei decizii pentru intreaga familie, pentru tine, inveti mereu ceva nou, esti sociabila… Stii ce sunt astea? Sunt o parte din calitatile antreprenorilor de succes. Da, le ai si tu! De ce le-ai folosi doar in viata personala si nu si in cea profesionala? Gandeste-te!

Please follow and like us:

Similar Articles

Unde gasesti informatii cu adevatat utile despre educatia copiilor

Unde gasesti informatii cu adevatat utile despre educatia copiilor 0

Irina Dumitru este educatoare, mama a doi copii si blogger axat pe educatia copiilor. A

Oameni care cred in lectura: cum sa iti donezi ziua de nastere pentru biblioteca

Oameni care cred in lectura: cum sa iti donezi ziua de nastere pentru biblioteca 2

Generozitatea. Asa incepe o poveste dintr-o carte pentru copii pe care o tot recitesc si

Un centru de liniste pentru femeile victime ale abuzului – Touched Romania

Un centru de liniste pentru femeile victime ale abuzului – Touched Romania 0

Mai sunt in aceasta tara cativa oameni care vor sa faca bine. Nu se lasa.

Poti sa dezvolti o afacere daca lucrezi full-time?

Poti sa dezvolti o afacere daca lucrezi full-time? 1

Cred ca totul se intampla cu un scop. Cred ca, desi planurile initiale au fost

Get up and do it!

Get up and do it! 0

Imi plac discursurile motivationale care transmit mai mult decat energie si sloganuri populare. Multi speakeri

No Comments

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter